Favagostarmes-Logo

غلامرضا ملاطاهری معاون طرح و برنامه‌ریزی ‌راهبردی شرکت ملی مس، در گفت‌وگو با مس پرس  با بیان این مطلب گفت: شرکت ملی صنایع مس ایران در حوزه ارتباط با شرکت‌های دانش‌بنیان از سابقه طولانی برخوردار است.

 

وی افزود: در ۶  ماه اول سال ۱۴۰۲ بیش از ۴۲۰ مجوز ساخت برای شرکت‌های دانش‌بنیان صادر شده که از طریق شرکت خدمات بازرگانی صورت گرفته است.

ملاطاهری با بیان این که در حوزه استخراج و تولید، حجم عملیات خاکی شرکت ملی مس از کل عملیات خاکی معدن‌کاری کشور بین ۲۵ تا ۳۰ درصد است، تاکید کرد: این امر مستلزم مدیریت هوشمند در فرایند استخراج مواد معدنی است.

معاون طرح و برنامه‌ریزی ‌راهبردی شرکت ملی مس عنوان کرد: جریان مواد معدنی در شرکت ملی مس از مرحله استخراج تا محصول نهایی، رقم بالایی را به خود اختصاص می‌دهد که نیازمند مدیریت هوشمند در کل فرآیند تولید و زنجیره ارزش است.

وی با اشاره به این که استخراج یکی از عمده‌ترین بخش‌های تولید است، گفت: در موافقت‌نامه‌ای که امضا شده است سعی کردیم با مدیریت صحیح استخراج مواد معدنی و هوشمندسازی دامپ‌تراک‌ها، شاول‌ها و ماشین‌آلات حفاری، راندمان بهره‌برداری از معادن را افزایش دهیم.

معاون طرح و برنامه‌ریزی ‌راهبردی شرکت ملی مس افزود: بدین ترتیب درصد خطاهای ناشی از کنترل دستی را کاهش داده و در پی آن هزینه تمام‌شده، کاهش یافته و سودآوری شرکت افزایش می‌یابد.

معاون طرح و برنامه‌ریزی ‌راهبردی شرکت ملی مس با اشاره به هوشمندسازی ۵ معدن بزرگ شرکت ملی صنایع مس ایران، تصریح کرد: این ۵ معدن جزو معادن بزرگ‌ و متوسط‌مقیاس کشور محسوب می‌شوند.

ملاطاهری گفت: بر اساس مفاد موافقت‌نامه شرکت ملی صنایع مس ایران، دانشی که در این زمینه  حاصل می شود را در  اختیار کل ذی‌نفعان حوزه معدن قرار خواهد گرفت که این امر موجبات ارتقای بهره‌وری را در این بخش فراهم می‌کند.

به گزارش مس‌پرس، در راستای ماموریت‌های محوله و ضرورت ارتقاء جایگاه شرکت فاواگستر به عنوان بازوی هوشمندسازی و فاوای شرکت ملی صنایع مس ایران، همکاری مشترک با شرکت بین‌المللی آرکان (Arcon) که بر اساس رتبه‌بندی‌های جهانی در بین ۵ شرکت برتر فاوایی و در ارائه محصولات و خدمات امنیت شبکه در رتبه اول دنیا قرار دارد انجام شده و شرکت آرکان نمایندگی رسمی خود را به شرکت فاواگستر مس اعطا نموده است.

لازم به ذکر است محصولات و خدمات فاوایی این شرکت، علاوه بر رفع نیازهای امنیت فاوایی شرکت ملی صنایع مس ایران و شرکت‌های تابعه، امکان ارائه به سایر بنگاه‌ها به ویژه صنایع بزرگ معدنی را نیز دارا می‌باشد.

به گزارش نیسیکو به نقل از مس پرس، این تفاهم‌نامه در راستای اجرای تدابیر و منویات مقام معظم رهبری و سیاست‌های دولت سیزدهم مبتنی بر توسعه ظرفیت‌ها، ایجاد هم‌افزایی و تحقق اقتصاد دانش‌بنیان و به‌منظور هوشمندسازی معادن و تکمیل فناوری‌های وابسته با تمرکز بر سیستم پایش و گسیل ناوگان بارگیری و باربری معادن مس و استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در محل دائمی نمایشگاه بین‌المللی تهران امضاء شد.

در آیین امضای این تفاهم‌نامه که دکتر تالارپشتی رییس کمیسیون صنایع و معادن و توانگر عضو کمیسیون اقتصادی، غلامرضا ملاطاهری معاون طرح و برنامه‌ریزی ‌راهبردی شرکت ملی مس، شهریار متوکل عضو هیئت‌ مدیره و معاون اکتشافات و توسعه ذخایر معدنی شرکت ملی مس حضور داشتند،
دکتر امیر خرمی شاد مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با بیان اینکه مسیر هوشمندسازی پایانی ندارد و حد و مرزی نمی‌شناسد، افزود: در ایران در حوزه هوشمندسازی معدن عقب‌ماندگی داریم؛ در این خصوص باید ابتدا محدودیت‌ها و نیاز ها را شناسایی کرده و براساس آن برنامه عملیاتی تعریف کنیم.
مدیرعامل شرکت مس با تأکید بر ضرورت هوشمندسازی معادن و تمرکز بر بخش‌های مورد نیاز، اظهار داشت: الزاماً نیازی نیست همه موضوعات معدن را به سمت هوشمندسازی سوق دهیم؛ بلکه با شناسایی صحیح نقاط مورد نظر می‌توان طبق برنامه هوشمندسازی حرکت کرد.
وی، مجموع عملیات معدنکاری سالیانه در حوزه مس را حدود ۳۰۰ میلیون تن برشمرد و ادامه داد: این رقم، حدود ۲۵ درصد از کل عملیات معدنکاری کشور را شامل می‌شود.
دکتر خرمی شاد با بیان این که به ازای هر تن ماده معدنی با توجه به عیار حدود ۰/۴ درصد مس که برداشت می‌شود حداکثر ۴ کیلو فلز مس بدست می‌آید، تصریح کرد: عملیات معدن‌کاری در حوزه مس با سایر معادن مانند سرب و روی قابل مقایسه نیست.
مدیرعامل شرکت مس گفت: با توجه به طرح‌های توسعه‌ای که داریم این حجم از عملیات به بیش از ۷۰۰ میلیون تن در سال خواهد رسید و برای اجرای آن به ۱۰۰۰ دستگاه شاول و دامپ‌تراک نیاز داریم که مدیریت و راهبری اینها جز از روش هوشمندسازی امکان‌پذیر نیست.
وی در حوزه اکتشافات نیز قابلیت‌ها و شناسایی نیازها را مورد تأکید قرار داده و هوشمندسازی در این بخش را پراهمیت برشمرد. 
دکتر خرمی‌شاد با بیان این که شرکت ملی صنایع مس ایران از بزرگ‌ترین ناوگان حفاری کشور برخوردار است گفت: ان‌شاءالله با امضای این تفاهم‌نامه از قابلیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان در این حوزه استفاده خواهیم کرد.
دکتر خرمی‌شاد با اشاره به اقداماتی که شرکت ملی صنایع مس ایران در حوزه هوشمندسازی معادن و استفاده از ظرفیت‌های شرکت‌های دانش‌بنیان آغاز کرده، اظهار داشت: پژوهشکده‌ای هم با همراهی یک دانشگاه معتبر در شرکت مس تأسیس کرده‌ایم و در این رابطه سال آینده اولین دامپ‌تراک خودران در کشور را رونمایی و راه‌اندازی می‌کنیم.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع مس ایران با تاکید بر اینکه پنج معدن بزرگ سرچشمه، میدوک، سونگون، دره‌زار و درآلو در این تفاهم‌نامه برای هوشمندسازی هدفگذاری شده‌اند خاطر نشان کرد: با توجه به نیاز آموزش نیروی ماهر و متخصص پس از هوشمندسازی معادن، در این رابطه نیز اقدامات مهمی با انجام سرمایه‌گذاری ویژه، برای تربیت نیروهای متخصص انجام شده است.